Картопляний крохмаль

Крохмаль львівКартопляний крохмаль – традиційний харчовий продукт в нашій країні та в інших європейських країнах. Цей продукт отримують шляхом механічного відділення частин крохмалю від решти складу крохмалю, з послідуючою промивкою, сушкою і просіюванням.

 При відділенні крохмалю з бульб їх необхідно добре очистити за допомогою вологого подрібнення  і перетворити в рідке пюре, котре потім проціджують для видалення клітковини. Крохмаль, який знаходиться в підвішеному стані, проходячи через сито, багаторазово промивають і відділяють на центрифузі.  Основна властивість натурального крохмалю – здатність до утворення в’язких, прозорих клейстерів (гелів), нестабільних при зберіганні, перемішуванні і термічній оборобці.

ПЕРЕВАГИ

Картопляний крохмаль, на відміну від інших видів крохмалю, являється одним із найбільш багатофункціональних продуктів в харчовій промисловості. Його відмінність в тому, що він здатен до утворення найбільш в’язких і прозорих гелів і згущувачів. В харчовій промисловості і фармакології крохмаль використовується для надання продуктам відповідної текстури, вигляду, вологості, консистенції і стійкості під час зберігання.

Застосування:

  • В якості наповнювача/загущувача в харчовій промисловості: м’ясна промисловість (варені ковбаси, сосиски, сардельки, фарші, фаршеві вироби, м’ясні начинки); рибна промисловість (крабові палички, рибні напівфабрикати – котлети і т.п.); харчоконцентратна промисловість (фруктові і плодово-ягідні киселі); фасування для роздрібного споживання;
  • В якості основної сировини для виробництва картопляного модифікованого крохмалю; декстринів; мальтодекстринів;
  • В хіміко-фармацевтичній промисловості в якості наповнювача  таблетках і присипках;
  • В текстильній промисловості;
  • У виробництві автомобільних шин.

ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ КАРТОПЛЯНОГО КРОХМАЛЮ

Найменування показників Перший сорт Вищий сорт
Запах і смак Типовий для картопляного крохмалю, без слідів сторонніх запахів та присмаків
Стан і колір Білий порошок
Колір згідно системи CIE, L Мін. 93 мін. 93
Мікроскопічні забруднення, число на 1 дм2, не більше 50 80
Вологість % (m/m), не більше ніж 20
Кислотність pH 5,5-7,5
Вміст золи в сухій масі, % (m/m) не більше ніж 0,35 0,40
Вміст SO2 мг/кг не більше ніж 50 75
Вміст мінеральних субстанцій нерозчинних в 10 % HCI, в сухій масі, % (м/м) не більше ніж 0,06 0,07

УПАКОВКА
мішки по 25 кг

РЕКОМЕНДОВАНІ  УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ:
в приміщеннях з відносною вологістю повітря 60-75%, температурі до 20 ° C, чистих, сухих, провітрюваних, без сторонніхзапахів

ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ:
4 роки від дати виробництва